Patrick van der Ploeg

Patrick van der Ploeg is sinds december 2009 verbonden aan de TecqGroep.

Van der Ploeg heeft een ruime ervaring in de flexibele arbeidsmarkt. Sinds 1999 was hij actief bij USG People; in zijn laatste functie als eindverantwoordelijke voor alle technische werkmaatschappijen in Nederland. Daarvoor als algemeen directeur bij Creyf's (en ASA Student) met zo'n 130 vestigingen in Nederland en bij Technicum met 25 vestigingen in Nederland. Eerder was hij operationeel directeur bij United Technical Solutions. Voor zijn carrière in de uitzendmarkt was Van der Ploeg zelfstandig ondernemer in de detailhandel.

Visie

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Enerzijds dreigt een groot deel van de banen te verdwijnen door onder andere digitalisering en robotisering. Aan de andere kant zijn er in veel beroepen enorme tekorten en sluiten opleidingen onvoldoende aan op de actuele vraag van de arbeidsmarkt. De vraag naar technisch personeel zal ondanks alle ontwikkelen heel hoog blijven en dat zorgt voor blijvende spanning op de arbeidsmarkt.

Tech & Touch

Techniek zit in ons DNA, we begrijpen als geen ander wat bedrijven en technisch specialisten zoeken. Het verbinden van deze partijen gaat in onze ogen dan ook veel verder dan alleen het maken van de match. We zien een groeiende kloof tussen vraag en aanbod. De oplossing wordt vaak gezocht in technologie zoals platformen en algoritmes. Het is onze overtuiging dat dit slechts gedeeltelijk de afstand kan overbruggen. Het gaat ook om de 'touch' en daar kunnen we door gebruik te maken van technologische oplossingen steeds meer focus op leggen. De kracht zit hem in de combinatie van 'tech' en 'touch' die wij bieden, waarbij de touch zit in onze eigen mensen. Zonder die touch is een match echt minder succesvol. Bovendien begrijpen we ook op welke wijze mensen zich willen ontwikkelen. Door de combinatie van kennisontwikkeling en coaching werken wij hard aan een duurzame inzetbaarheid van onze specialisten.

Continu ontwikkelen

Opleiden en ontwikkelen is belangrijker dan ooit tevoren. Maar dan wel met oog voor duurzame inzetbaarheid. Specialisten blijven immers niet 'automatisch' geschikt voor hun functies. Steeds meer bedrijven worden zich hiervan gelukkig ook bewust. Maar dat is niet voldoende. Onze ervaring leert dat - hoewel er nu wel geld beschikbaar is - werkgevers onvoldoende anticyclisch handelen. Binnen de TecqGroep bedrijven wordt hier juist extra aandacht aan gegeven in de vorm van onder andere opleidingen en bootcamps. De vorm waarin is daarbij niet belangrijk, het gaat erom dat het passend is in de persoonlijke situatie van de specialist. Wij worden steeds meer een soort community waar specialisten bij willen horen en waarmee ze zich kunnen identificeren. Waar ze dagelijkse beslommeringen kunnen delen en waar op ze gelet wordt. Waar ze kansen in de vorm van opleidingen krijgen, maar ook waar ze zich als mens kunnen ontwikkelen en klaar zijn voor de toekomst.

De Tecqgroep profileert zich als technisch specialist in de door haar geselecteerde markten met specialistische bedrijven. Wij willen een rol vervullen in de opleiding van nieuwe werknemers voor deze specialismen en zullen steeds creatieve oplossingen blijven bieden om aan de (toekomstige) vraag te voldoen. Hierdoor zullen de TecqGroep bedrijven ook in de toekomst haar opdrachtgevers blijvend van talent voorzien. 'Experetise included'.

Patrick van der Ploeg, CEO