Martijn Cornelis

Martijn Cornelis startte in mei 2015 als CFO bij Humares, het huidige TecqGroep.

Oorspronkelijk werd Cornelis op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) opgeleid tot officier bij de luchtmacht. Na 10 jaar gewerkt te hebben voor de luchtmacht in verschillende nationale en internationale financiële functies, heeft hij de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt. Aanvankelijk als controller bij Stork (Fokker Elmo) en daarna als finance manager bij Sodastream. Vervolgens is hij zeven jaar CFO Benelux geweest van Altran, een Frans beursgenoteerd bedrijf in hightech engineering consulting en detachering.

Zijn laatste positie voordat hij toetrad tot de directie van Humares was financieel directeur bij Misco, actief in de verkoop van IT hardware en IT dienstverlening.

Visie

"De sleutel tot succes is het vermogen je te onderscheiden van de concurrentie door de behoefte van de klant én technisch specialist écht te begrijpen en zo een match te realiseren die leidt tot duurzame relaties. Passie voor techniek en passie voor mensen staan hierbij centraal."

De wereld verandert in een hoog tempo. Men is nog niet uitgepraat over 'de crisis' of de volgende recessie kan niet lang meer op zich laten wachten. Daartussen heeft de economie zich in een razend tempo hersteld. De markten floreren, bedrijven rapporteren goede resultaten en de arbeidsmarkt is inmiddels aardig oververhit. Technologie speelt hierin een sleutelrol. Dat biedt kansen, maar ook bedreigingen.

Technologie

De technologische ontwikkelingen gaan snel. De impact hiervan wordt op korte termijn vaak overschat: het leven van volgende week of zelfs volgend jaar ziet er niet opeens heel anders uit. Op langere termijn wordt de impact echter vaak onderschat. Denk eens terug aan de wereld zonder computer, zonder mobiele telefoon of zonder apps op je iPhone. Robotisering, kunstmatige intelligentie, virtual reality, Internet of Things, big data en blokchain gaan ieders leven drastisch veranderen. Dit alles vindt plaats in een onvoorspelbare omgeving (welke technologie breekt door en welke haalt het toch niet?) waarin grenzen vervagen en de wereld steeds kleiner wordt. En om het nog complexer te maken, moet dat wel duurzaam gebeuren, volgens strenge wet- en regelgeving en met respect voor de privacy van mensen.

Mensen

Hoe je het ook wendt of keert, de technologische ontwikkelingen kunnen alleen gerealiseerd worden door mensen. Technische specialisten maken de vooruitgang mogelijk en de gebruikers - of het nu bedrijven, overheden of personen zijn - moeten de nieuwe technologieën aanwenden om hun leven anders te leiden, om hun bedrijf anders in te richten en te leiden, om kansen te benutten of simpelweg om niet achterop te geraken. De ontwikkelingen gaan zo snel dat je bovendien continu moet kunnen bijsturen. Dat vergt een enorme flexibiliteit, bijvoorbeeld voor bedrijven in het vinden en aantrekken van de juiste mensen. En deze technische mensen zijn schaars.

Wij verdiepen ons in de klant. Wat doet de klant, wat wil hij bereiken en op welke manier wil hij dat doel bereiken? En hoe kunnen we hem daarbij helpen? Aan de andere kant kennen wij de markt van technisch specialisten. Het is niet vanzelfsprekend dat een specialist kiest voor de opdrachtgever. Draagt de opdracht bij aan de verdere ontwikkeling van de specialist? Wat kunnen wij voor de specialist toevoegen? Welke ontwikkelbehoefte heeft hij/zij?

Passie

De TecqGroep brengt klanten met behoefte aan technische expertise en de schaarse technische specialisten bij elkaar met oog voor de behoefte van de klant én de behoefte van de specialist. De sleutel tot succes is het vermogen je te onderscheiden van de concurrentie door de behoefte van de klant én technisch specialist écht te begrijpen en zo een match te realiseren die leidt tot duurzame relaties. Passie voor techniek en passie voor mensen staan hierbij centraal.

Martijn Cornelis, CFO