Humares onthult nieuw merk Teqoia voor bemiddeling van hoogopgeleide technische specialisten

Het merkenportfolio van Humares in Nederland bestaat vanaf heden uit twee merken: Maintec voor de 'blue collar' technische vaklieden en Teqoia voor de 'white collar' specialisten. Het bedrijf zet met de introductie van Teqoia naast Maintec een tweede sterk merk neer, dat moet uitgroeien tot een toonaangevende speler op de markt van hoogopgeleide technische specialisten.

Teqoia is een samenvoeging van NOVA Engineering, NOVA IT Solutions, Isoper Engineering Services en Primat Technische Professionals. Het nieuwe bedrijf heeft kantoren in Antwerpen, Amsterdam, Assen, Eindhoven, Hengelo, Oldenzaal en Rotterdam.

Ambitieus

Humares CEO Patrick van der Ploeg legt uit: "Wij hebben een stevige groeiambitie en willen zowel op het gebied van uitvoerend technisch personeel als op het gebied van hooggekwalificeerde technisch specialisten toonaangevend zijn. Voor de blauwe boorden hebben we met Maintec al een sterk merk staan, maar voor onze witte boorden specialisten waren onze activiteiten nog versnipperd binnen drie merken. Daarom hebben we besloten om al die activiteiten te bundelen in Teqoia."

Werk verandert onder invloed van technologie

Van der Ploeg over de arbeidsmarkt in de techniek: "Wij zien dat de technologische ontwikkelingen steeds meer invloed hebben op de inhoud van werk in het algemeen, maar van specialistisch technisch werk in het bijzonder. Banen waar je vroeger een hele carrière op kon bouwen zijn verdwenen en mensen worden opgeleid voor banen die nog niet bestaan. Als Teqoia willen wij ervoor zorgen dat onze specialisten zich continu blijven ontwikkelen. Door een ontwikkeling in de functies die zij achtereenvolgens bekleden en door de opleidingen en trainingen die wij ze gaan aanbieden. Maar ook door hen in contact te brengen met vakgenoten voor intervisie."

Teqoia is actief in olie, gas & petrochemie, chemie, voeding & farmacie, bouw, civiel & installatie en machinebouw.